Снимки Рибари протестират във Варна: Рибари от Варна излязоха на протест

...
Снимки Рибари протестират във Варна: Рибари от Варна излязоха на протест
Коментари Харесай

Рибари протестират във Варна заради нерегламентиран достъп до улова

Снимки

Рибари стачкуват във Варна: 

Рибари от Варна излязоха на митинг поради неналичието на законова наредба на лодкостоянките и рибарските пристанища в морската столица. Те са застрашени от санкции и неспособност да работят, защото от години страната и локалната администрация не са уредили нужното легализиране на местата, където стопират, с цел да правят активността си, заяви.

Като цялостно безгрижие на страната дефинира обстановката Емил Милев, ръководителят на съдружие " Черноморски изгрев ". Пълен парадокс е да има две пристанища, които се водят риболовен, а са неизползваеми, акцентира Милев.

Като образец уточни " Карантината ", където има място за 42 съда до 8 метра, а единствено корабите във Варна над 12 метра са повече от 40. По думите му по разпоредба те не могат да употребяват лодкостоянки, а единствено пристанища. Години наред казусът на риболовците остава неуреден, безапелационен е той.

Очаква се до края на деня представители на съдружие „ Черноморски изгрев ” да се срещнат с представители на Морската администрация и с регионалния шеф.





Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР